Секојдневно рибарите на идеи испловуваат од пристаништата на островот наречен Република. Таму, на отвореното море, низ бури, Сцили и Харидби, ги ловат скапоцените идеи за своите клиенти. И кога сите останати би се откажале и би рекле: од ова не може подобро, ние одиме понатаму! Тој чекор повеќе е она што Република ја прави посакуван сојузник во секоја битка.

Република – Where others stop!